БГНЕС Не мисля, че исканите оставки на тримата министри – финансовият, икономическият

...
БГНЕС
Не мисля, че исканите оставки на тримата министри – финансовият, икономическият
Коментари Харесай

КНСБ: България може да постигне минимална заплата от 500 евро

 БГНЕС " Не мисля, че желаните оставки на тримата министри – финансовият, икономическият и вътрешният бяха най-нужните, особено две от тях. Финансовият министър нямаше никакво съображение да бъде измежду първите жертви откакто направи оптималното и България след толкоз доста старания получи своя вход в еврозоната. Това е неоспорим знак, че си е приключил работата и няма по какъв начин да бъде най-виновният ". Така в студиото на " Здравей, България " президентът на КНСБ Пламен Димитров разяснява възможни рокади в кабинета.

Според него има потребност от готовност на всички институции, бизнес, синдикати и научна мисъл и в този момент е най-малкото време за съществени промени. " Корупцията няма да се мери и усъвършенства единствено със промяната на министри. Трябва да има промяна на политиката и тя идва персонално от премиера ", сподели още той.

Димитров изясни и дали съгласно него е належащо държавното управление да подаде оставка или рокадите, които ще бъдат направени в кабинета са задоволителни. " Ще се базира на вътрешния сондаж измежду нашите синдикални водачи. 1/3 от тях чакат промяна на министри и сериозен ремонт на кабинета и вероятен нов министър председател. 1/3 счита, че би трябвало да има оставка и бързи избори. Според останалите няма потребност от промени. Хората имат разнообразни чувства ", добави той.

Лидерът на КНСБ разяснява и гражданското неодобрение. " На площада има всевъзможни хора – такива, които желаят правдивост.  Естествено, няма човек, който да не поддържа претекста им и техните претенции. Отново вътрешният сондаж сподели следното: Хората считат, че имат учредения за митинги. Основният претекст е неналичието на правдивост, корупцията, която мазета малко повече, в сравнение с хората могат да сметнат за обикновено. Навсякъде обаче има корупция, освен в България. Хората чакат по-добри приходи и страната ни да стане по-добро място за живот ", заключи Димитров.

Според него ще продължат спадовете в редица браншове и ще има растеж на безработните като ще се изгубят към 160 000 работни места.  " Ако има асимилиране на средствата от Европейски Съюз по основни браншове, страната ни може да реализира минимална заплата от 500 евро и междинна заплата от 1000 евро ", акцентира синдикалният водач.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР